VESTI
     
 
Ko je od radnika „Zastava PES“ Surdulice stvorio socijalne slučajeve. Kome je Vučić obećao pomoć do privatizacije? Kako živeti bez osamnaest meseci prihoda? Minimalci i za radnike u preduzećima u restrukturiranju.
KO JE ODGOVORAN ZA „ZASTAVU PES“ SURDULICA?




Beograd, 02.09.2014.

Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja 05.08.2014. godine stigao je Zahtev za novčanu pomoć zaposlenim u „Zastava PES“ potpisan od strane direktorke Jelene Kusaković.

U zahtevu direktorka navodi:



Industrijski sindikat Srbije postavlja pitanje Vladi Republike Srbije, premijeru Aleksandru Vučiću, „Kome ste obećavali minimalce do okončanja privatizacije? Da li obećanja dajete samo kada su uključene kamere i zašto Agencija za privatizaciju, Ministarstvo privrede sa vašim kadrovima ne funkcioniše? Podsećamo da je pozicija radnika „Zastava PES“ bila mnogo bolja dok je većinski vlasnik bilo rusko preduzeće „RS Partners“. Kakve koristi od krajnje problematičnog raskida privatizacije radnici imaju? Kakvu viziju, strategiju i budućnost Agencija za privatizaciju i Ministarstvo privrede nude radnicima?

Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, Industrijski sindikat Srbije zahteva da se radnicima „Zastave PES“ omoguće stalna primanja – socijalna pomoć, kako premijer Srbije ne bi bio lažov a njihove porodice dobile minimum sredstava za biološki opstanak.

Ovaj zahtev Industrijski sindikat Srbije je uputio Vladi Republike Srbije, premijeru Vučiću i kada su u pitanju radnici u preduzećima u restrukturiranju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"