VESTI
     
 
Metodu javnog konkursa za direktore Javnih preduzeća primeniti i na preduzeća u restruktuiranju. Industrijalizacija nemoguća bez nove upravljačko – menadžerske strukture. Šta znači data reč i obećanje premijera Vučića.
JAVNI KONKURS I U PREDUZEĆIMA U RESTRUKTUIRANJU




Beograd, 22.07.2014. godine

Decenijska zloupotreba javnih preduzeća od strane političkih struktura na vlasti dovela je većinu tih preduzeća u situaciju gubitnika. Umesto da im poverene javne resurse uvećavaju, jačaju i doprinose čitavom društvu, direktori većine tih preduzeća su ih uništavali, a da za to nisu snosili adekvatnu odgovornost. Prosto je neverovatno da među najvećim gubitašima i neplatišama poreza imamo javna preduzeća. Pozadina ove situacije je više decenijsko partijsko kadriranje, nestručnost i spremnost da se više vodi računa o partiji nego o interesima države i građana. Najveća šteta partijskim interesima je napravljena lošim rezultatima koje su ti partijski kadrovi produkovali. Ovoj grupi preduzeća treba priključiti i preduzeća u Restruktuiranju koja su u visokom procentu u državnoj svojini, a rukovodeći kadrovi su dovođeni iz partijskih i političkih struktura. Dok je bilo para bilo je i nekakvih kadrova, a sada u tim preduzećima se nalaze ljudi „ S konca i konopca“.

Preduzeća u restruktuiranju su dominantno iz industrije pa bi njihovo propadanje i ne restruktuiranje značilo i konačnu propast srpske industrije. Da bi se to izbeglo neophodno je da na rukovodeća , upravljačko – menadžerska mesta dođu stručnjaci birani putem javnog konkursa.

Industrijski sindikat Srbije je stavio u vrh Agende o Industralizaciji Srbije, a sada je red da nova-stara vlast sprovede data obećanja i time sačuva obraz i datu reč premijera Vučića.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"