VESTI
     
 
Vlada Republike Srbije će regulisati zdravstveno osiguranje za radnike u 159 preduzeća obuhvaćenih programom Restrukturiranja. Industrijski sindikat Srbije predao Program industrijalizacije Srbije Ministarstvu privrede.
OVERA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA




Beograd, 15.07.2014.
Decenijski problem neoverenih zdravstvenih knjižica radnicima u preduzećima obuhvaćenih procesom Restrukturiranja, prevazići će se Odlukom Vlade Republike Srbije a što predstavlja rešenje za sto predeset devet preduzeća sa više desetina hiljada radnika i članova njihovih porodica.
Ova Odluka će biti doneta na sednici Vlade koja je planirana za 17.07.2014. Ovo je jedna od mera koja je vezana za rešenje agonije radnika u preduzećima u Restrukturiranju, koja svoj kraj mora naći u privatizaciji, stečaju ili likvidaciji.
Ministarstvo privrede sa punom posvećenošću tretira probleme preduzeća koja prolaze kroz Restrtrukturiranje. Industrijski sindikat Srbije je već dostavio Program Industrijalizacije Srbije Ministarstvu privrede a osnov Industrijalizacije treba da budu najveći industrijski kapaciteti u Srbiji tzv. brownfield investicije, što je u skladu sa direktivama i Strategijom razvoja industrije Evropske unije.
Evropska komisija je u poslednje dve godine donela tri direktive koje se odnose na razvoj Evropske industrije do 2020. godine. Srbija može te smernice i iskustva iskoristiti u izradi Strategije industrijske politike koja treba da sadrži i rešenja za preduzeća u Restrukturiranju.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"