VESTI
     
 
Radnici Srbije ne smeju služiti za potkusurivanje računa koje su napravili „reprezentativni“ sindikati i poslodavci i Vlada Republike Srbije. Odgovornost za sadržinu i primenu Izmena Zakona o radu imaju Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS“Nezavisnost“. Industrijski sindikat Srbije uputio dopis povereništvima Industrijskog sindikata Srbije.
OBJAVA




Beograd, 14.07.2014.
Tragikomična predstava organizovana od strane članica Socijal-ekonomskog saveta ulazi u poslednji čin. Industrijski sindikat Srbije i drugi srpski sindikati koji su trebali da budu deo pregovaračkog procesa oko „Radničkog ustava“- Zakona o radu, isključeni su jer su predsednici Saveza samostalnoih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“ zahtevali da jedino oni mogu da odlučuju o sadržini Zakona o radu a što za krajni rezultat ima dogovor koji mora biti zamaskiran navodnim „socijalnim sukobom“.
Članstvo Industrijskog sindijkata Srbije neće biti meso za topove ali smo spremni da svoje učešće i angažman u budućim protestima uslovimo Odlukom Vlade Republike Srbije da se sadašnjim članicama Socijal-ekonomskog saveta utvrdi reprezentativnost i sve privilegije koje po tom osnovu zloupotrebljavaju. Ako se to ne desi, znaćemo da Vlada Republike Srbije i članice Socijal-ekonomskog saveta fingiraju sukob sa krajnim ciljem zadržavanja pojedinačnih privilegija i isključenjem svih drugih sindikata i udruženja poslodavaca iz socijalnog dijaloga.
Industrijski sindikat Srbije se nije pitao za sadržinu i tok pregovora oko izmena Zakona o radu, nije radio radnicima i sindikalnom članstvu iza leđa, te stoga SSSS-u i UGS“Nezavisnost“ stavljamo na odgovornost sadržinu i posledice primene Izmena Zakona o radu.
Pošteno govoreći ova dva sindikata i nisu tražila podršku te im mi i pored svega želimo uspeh u njihovim javnim ili tajnim naumima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"