VESTI
     
 
Održana II sednica Glavnog odbora Ujedinenih sindikata Srbije (USS). Usvojen Poslovnik o radu, Izveštaj o dosadašnjim aktivnostima i PLan rada za 2014. godinu.
II SEDNICA GLAVNOG ODBORA USS




Beograd, 09.07.2014. Glavni odbor Ujedinjenih sindikata Srbije održao je II sednicu u Beogradu, u punom sazivu. Takođe, izvršena je i verifikacija novih članova Glavnog odbora USS, Novice Mitića, regionalnog poverenika USS za Pčinjski okrug i Hranislava Trajkovića iz „Kavim Jedinstvo“ Vranje.



Glavni odbor je takođe, nakon izmena, usvojio Poslovnik o radu Glavnog odbora i Pravila USS o organizovanju i radu povereništava u ustanovama i preduzećima.

Predsednica Glavnog odbora USS, Ana Kojić podnela je izveštaj o dosadašnjim aktivnostima i postignutim rezultatima. Nakon diskusije Izveštaj o radu je usvojen. Glavnom odboru USS, Izveštaj je podneo i Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije.



Plan rada i aktivnosti USS za 2014. godinu okrenut je podizanju nivoa i kapaciteta organiziovanosti USS, stvaranju organizacionih struktura i otvaranju regionalnih kancelarija a posebna briga će se usmeriti ka jačanju Sindikata budžetskih radnika USS gde postoje značajne mogućnosti jačanja, stvaranja novih organizacija i članstva a što će doprineti stabilnijim pozicijama USS.


  


USS planira da nastavi započete programe obrazovanja i osposobljavanja članstva kao i uznapređenje međunarodne saradnje.

Nebojša Savić, sekretar USS obavestio je Glavni odbor o značajnom rastu članstva u USS- Poslovni prostor „Vračar“ a što stvara potrebu da se održi Vanredna izborna skupština.


  


Jedinstven zaključak je da USS normalno radi i funkcioniše, pridobija novo članstvo i da je izvršena potpuna konsolidacija organizacija koje su za trenutak bile van sistema organizovanja USS.


  

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"