VESTI
     
 
VI Kongres Sindikata metalaca Hrvatske –Industrijski sindikat ( SMH –IS) „Industrija –naša budučnost“, održan u Zagrebu. Preko 130 delegata biralo rukovodstvo i strukture SMH – IS. Vedran Dragičević stari-novi predsednik. Razvoj Industrije imperativ za bogato i socijalno pravedno društvo.
INDUSTRIJA, NAŠA BUDUĆNOST




Zagreb, 28-29.06.2014.

Dvodnevni Kongres SMH-IS „Industrija, naša budućnost“ koji je održan u Zagrebu i u čijem je radu učestvovalo preko 130 delegata, rezultirao je usvajanjem izveštaja o radu iz prethodne četiri godine, što je još značajnije Kongres je usvojio Plan rada kojim će se sindikat rukovoditi.



Kongres je prošao u izuzetno demokratskoj atmosferi sa punim poštovanjem svih kongresnih procedura i što je rezultiralo izborom Vedrana Dragičevića za starog-novog predsednika.

Pored drugih međunarodnih predstavnika Kongresu je ispred ISS prisustvovao Dragan Matić koji je pozdravio delegate i goste Kongresa istakavši značajan napredak u saradnji između SMH-IS i ISS.


  


„Granicu sam prešao ali iste probleme sam zatekao u Hrvatskoj kao i u Srbiji. Puno ste nam pomogli u prethodnom periodu. Vaša iskustva su nam dragocena u odbrani radničkih i sindikalnih prava i nadam se da će se ta saradnja i u budućnosti nastaviti. Opredelite rukovodstvo koje će sigurnom i čvrstvom rukom upravljati vašim sindikalnim brodom. Želim vam mirno more, dobar vetar i smer.“ poručio je delegatima Kongresa u svom obraćanju, Dragan Matić.


 


Kongres je zaključio da radnici svakim danom gube prava i posao, da se nacionalne državne strukture neodgovorno odnose prema industriji i industrijskim radnicima i ako je industrijski razvoj jedina šansa za građenje bogatog, socijalno odgovornog društva.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"