VESTI
     
 
Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije prezentovali Nacrte Zakona o privatizaciji i stečaju. Sindikati učesnici Javne rasprave. Reformski zakoni po meri privrednog društvenog trenutka. Prisutni i sindikati.
JAVNA RASPRAVA O PRIVATIZACIJI I STEČAJU




Beograd, 26.06.2014.

Održana Javna rasprava o Nacrtima Zakona o privatizaciji i stečaju u Privrednoj komori Srbije, podržana od Ministarstva privrede je najbolji pokazatelj da pojedini ministri, u ovom slučaju, Dušan Vujović, imaju sluha za javnost i sindikate i bez obzira na sadržinu najavljenih izmena zakona ostavljaju prostora da se oni kao nacrti razmatraju, dopune, kritikuju bez namere da ne zažive.



Promene i najavljene reforme ne podrazumevaju samovolju već iniciraju postojanje visokog stepena socijalnog dijaloga neophodnog da se zakoni donesu i što je još važnije, efikasno implementiraju i poštuju.

Ovo je bila prilika da predstavnici SSSS, UGS“Nezavisnost“ i Industrijskog sindikata Srbije daju svoj sud o nacrtu ova dva izuzetno važna zakona za sindikate i zaposlene, predlože određene izmene, čuju mišljenje izvršne i zakonodavne vlasti, privrednika, stečajnih upravnika, sudija i drugih koji su u impozantnom broju prisustvovali Javnoj raspravi i diskutovali.



Ovo je najbolji primer kako doći i do Zakona o radu a da on ne bude uzrok podela i sukoba, stvaranja dobitnika i gubitnika već okvir koji je po meri vremena i ljudi na kojima će se primenjivati.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"