VESTI
     
 
Ministarstvo privrede formira Radnu grupu za preduzeća u Restrukturiranju. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uvažio apel Industrijskog sindikata Srbije (ISS) vezan za odlaganje dana „D“ (14.05.) za preduzeća u Restrukturiranju.

ZASTATI SA DANOM „D“ ZA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU




Beograd, 17.04.2014.
Razgovor rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije u predsedništvu Srbije sa Predragom Mikićem, savetnikom predsednika Srbije za privredu, rezultirao formiranjem Radne grupe Ministarstva privrede koja je dobila zadatak da iznađe rešenje za preduzeća u Restrukturiranju kojima 14.05. preti blokada poslovnih računa i naplata potraživanja od strane svih poverilaca.
Industrijski sidikat Srbije smatra da je neophodno odlaganje od 6 meseci jer je upravo to vreme izgubljeno u predizbornim kampanjama političkih partija koje se nisu bavile preduzećima u Restrukturiranju.
Zahtev ISS je baziran i na činjenici da bivši ministar privrede Saša Radulović nije stigao dalje od ličnih karata preduzeća a da ne govorimo o njegovoj opstrukciji prema stranim investitorima koji su pokazivali interesovanje za privatizaciju najvećih srpskih preduzeća.
Proces iznalažernja rešenja za preduzeća u Restrukturiranju se ne sme zaustaviti jer je za konačno rešenje potrebno preduzeća pripremiti i klasifikovati. Ukoliko se ne nađe rešenje za najveća srpska preduzeća (Železaru Smederevo, RTB Bor, FAP, Prvu Petoletku, IMT, IMR, Fabriku vagona Kraljevo, Želvoz, Fabriku kablova Jagodina, Slobodu Čačak, Prvi partizan Užice, Yumco, Petrohemiju, Azotaru Pančevo,...)srpska industrija će nestati a samim tim i desetine hiljada radnih mesta.
Industrijski sindikat Srbije će zahtevati učestvovanje u formiranoj Radnoj grupi kako bi dao svoj doprinos i podelio odgovornost sa predstavnicima Vlade vezano za budućnost industrije Srbije.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"