VESTI
     
 
Radnici „Interlemind“ Leskovac u borbi za svoju fabriku. Država da zaštiti imovinu i radnička prava. Industrijski sindikat Srbije traži isti tretman za sva preduzeća obuhvaćena kriminogenom privatizacijom.
BORBA RADNIKA I SINDIKATA ZA FABRIKU




Beograd, 16.04.2014.   

Višegodišnje borba radnika „Interleminda“ Leskovac, Samostalnog sindikata, Industrijskog sindikata Srbije, tačnije Saše Milenkovića predsednika Samostalnog sindikata metalaca „Interleminda“ ulazi u završnu fazu.

Radnici „Interleminda“ organizovani kroz sindikat čuvaju fabriku od krađa jer većinski vlasnik Valentin Zaharijev, bugarski tajkun mesecima drži fabriku bez rukovodstva a zaposlenima se duguje zarada za 17 meseci.

Posle desetine dopisa Vladi Republike Srbije, njenim čelnicima, resornim ministarstvima došlo je do uključenja predstavnika Vlade, razgovora ministra Mirovića sa Valentinom Zaharijevim i tom prilikom je ministar Mirović jasno stavio do znanja šta se od većinskog vlasnika očekuje kao i da se zakoni Srbije i prava radnika moraju poštovati.

Veliku pomoć radnici i sindikat dobijaju od Gojka Veličkovića, savetnika gradonačelnika Leskovca a od pre nekoliko dana u razrešenje problema uključila se i OTP Banka koja je jedna od većih poverilaca Interleminda.

U razgovoru koji je obavljen u prostorijama ISS, predsednik Samostalnog sindikata „Interleminda“ Saša Milenković istakao je primer raskida privatizacije „Krušik akumulatora“ pa očekuje da se taj model primeni i na „Interlemind“.



Kako stvari stoje, u vremenu ispred nas možemo očekivati mnogo veći broj radničkih i sindikalnih straža u preduzećima obuhvaćenim kriminogenom privatizacijom.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"