VESTI

Štrajk Industrijskog sindikata Srbije FAP-Livnica sa nadgradnjom Prijepolje, kao rezultat nedomaćinskog poslovanja i kašnjenja zarada.
ŠTRAJKOM DO PLATE

Prijepolje, 09.04.2014.
Višemesečno kašnjenje kao i nedomaćinsko poslovanje u FAP-Livnica sa nadgradnjom Prijepolje, nateralo je zaposlene i ISS da organizuje štrajk upozorenja. Pre samog štrajka ISS je organizovao izjašnjavanje radnika po pitanju organizovanja i učestvovanja u štrajku, pa se više od 70% radnika izjasnilo za štrajk.
Od poslovodstva se zahtevala isplata 20% majske plate i 40% junske zarade iz 2013. godine, kao i da se uspostavi dinamika isplate zarada, mesec za mesec. Predsedniku Štrajkačkog odbora Drašku Mariću, predsedniku ISS FAP-Livnica sa nadgradnjom Prijepolje, ubrzo je stigao odgovor od generalnog direktora, koji je pristao na isplatu zahtevanih zarada, pa je štrajk zakazan za 01.04.2014., otkazan.
Budućnost i opstanak Livnice je u direktnoj vezi sa smenjivanjem postojećeg direktora koji je Livnicu doveo na ivicu propasti. Dobra vest je da postoji interesovanje za privatizaciju Livnice ali je važno da se to završi pre juna 2014. godine kada prestaje zaštita preduzeća obuhvaćenim Restrukturiranjem.