VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) Industrije kablova Jagodina ( IKJ) stao u odbranu interesa radnika. Otvoreno pismo upućeno generalnom direktoru, Nadzornom odboru i Skupštini preduzeća.
POZIV RUKOVODSTVU NA ODGOVORNOST




Jagodina, 24.03.2014.
Glavni odbor ISS Industrije kablova Jagodina uputio je Otvoreno pismo generalnom direktoru, Nadzornom odboru i Skupštini preduzeća, zahtevajući da iskažu konkretan stav i jasne predloge za izlazak iz krize u kojoj se fabrika mesecima nalazi.
Sindikat zahteva da se javno izađe sa vrednovanjem posla, formiranjem Odbora za pregovore o ceni rada i primeni i poštovanju Kolektivnog ugovora kao i podatke o pristiglim sredstvima po osnovu subvencije za 2013. godinu i načinu na koji su ta sredstva utrošena.
Aktuelna situacija u preduzeću i analiza rada Nadzornog odbora moraju biti na dnevnom redu Vanredne skupštine koja se mora održati u narednim danima.
Podršku ISS Industrija kablova Jagodina i radnicima uputio je predsednik ISS Dragan Matić koji u svom obraćanju generalnom direktiru Ratku Vučuroviću, naglašava,-

„Obraćam Vam se sa velikom zabrinutošću za poziciju radnika i članova Industrijskog sindikata Srbije, koji nemaju rezervnu fabriku i rezervni položaj.
Fabrika je za njih sve, sadašnjost, budućnost njihove dece i porodica, vera da od rada mora da se živi i da nijedna grupa ni pojedinac ne smeju da ugroze opšti interes.
Najava dodatnog smanjenja zarada, kao i višemesečno kašnjenje plata, ne ulivaju nadu da će sutra biti bolje i zaposleni u Vas kao u rukovodstvo i sindikate gledaju kao dva stuba na kojima počiva radnička egzistencija.
Znam da je i u drugim preduzećima teško, da poslovno okruženje nije naklonjeno radu ali znam da postoje i unutrašnji neiskorišćeni resursi koje morate staviti u funkciju opšteg dobra.
Ako je tačno, a verujem da jeste, da značajan broj rukovodioca ima bezobrazno visoke plate, onda to morate promeniti i napraviti drugačiju preraspodelu.
Znam da ovaj moj zahtev neće naići na odobravanje onih koji te bezobrazne plate primaju ali mene mnogo više interesuju oni koji mesecima ne primaju ništa ili kad prime, to vređa ljudsko dostojanstvo i egzistenciju.
Industrijski sindikat Srbije će trajno insistirati da pravednost i solidarnost zažive u svim fabrikama gde je Industrijski sindikat Srbije prisutan“

Ukoliko se zahtevi sindikata ne budu ispoštovali, za očekivati je održavanje Štrajka upozorenja kao prve mere, pre organizovanja Generalnog štrajka.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"