VESTI
     
 
Partneri i prijatelji Fridrih Ebert fondacije sa prostora Zapadnog Balkana i van njega, razgovarali o mogućnosti solidarne podrške sindikatima u regionu.
SOLIDARNOŠĆU DO SNAŽNIH SINDIKATA




Beograd, 24.10.2013.

Predstavnici evropskih i svetskih sindikalnih organizacija kao i sindikati sa prostora Zapadnog Balkana, članice IndustriALL, IGBCE, BWI, EPSU/PSI, OGB i predstavnici nacionalnih sindikata iz Makedonije, Srbije, BIH, Hrvatske i Slovenije su u organizaciji Fridrih Ebert fondacije učestvovali u radu Brejnstorming sednice o budućnosti solidarne podrške sindikatima u regionu Zapadnog Balkana.


   


U radu ove radionice ispred Industrijski sindikat Srbije učestvuje Dragan Matić kao predstavnik IndustriALL-a.

U okviru radionice razmatran je trend stalnog smanjenja resursa partnerskih organizacija koje su podržavale sindikalne projekte a razgovarano je o aktivnostima i budućnosti sindikalnih projekata.


   


Učesnici su kroz radionice izvršili analizu dosadašnje podrške sindikatima Zapadnog Balkana sa osvrtom na postignute rezultate. Ovaj kritički osvrt doprineo je stvaranju perspektivnog pogleda o budućoj podršci i saradnji te neophodnosti za jačanje i unapređenje sindikalnog pokreta.




Radionica nije rezultirala odlukama već se fokusirala na potencijale sindikata u zemljama Zapadnog Balkana, pozitivne primere, dobru praksu i inovativne načine jačanja sindikalnog pokreta.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"